Finn ut hvor vanlig det er med kredittkort i NorgeDet har lenge vært vanlig å låne penger, henholdsvis til investeringer som hus, bil og oppussing. Nye låneformer har imidlertid sett dagens lys, og i dag er det vanlig å låne penger til fornøyelser og opplevelser også. Her kommer kredittkortene inn i bildet. På e24 kan man lese mye nyttig informasjon om kredittkort. Det anbefales.

På mange måter fungerer et kredittkort som et vanlig bankkort. Man har et kontonummer og KID-nummer tilknyttet kortet, og kan bruke det til å betale i butikker, bestille reiser eller overføre penger til egne bankkontoer. Man betaler på månedlig basis tilbake penger til kredittkortet, og kan bruke det igjen og igjen. Det er veldig enkelt.

Derfor er kredittkort populære

Nordmenn er blant de største forbrukerne av kredittkort opplyses det på https://www.kredittkortinfo.no. Det skyldes nok flere ting. Det anses som ganske enkelt å få et kredittkort, sammenlignet med mange andre typer lån. Dessuten kan kredittkortet brukes igjen og igjen, noe som gjør at man ikke trenger å søke om nye lån hver gang man trenger litt ekstra penger.
På kredittkort kan man også justere beløpet man vil ha tilgjengelig. Noen velger lavere beløp, rundt 1 000 til 5 000 kroner, mens andre går for høyere beløp, opp mot 50 000 kroner. Skulle man senere ønske å heve eller senke grensa, gjør man enkelt dette via nettet. Men man må ha en god nok kredittscore.

Kredittsjekk

Før man får kredittkort, vil aktøren man søker om lån hos, foreta en kredittsjekk. Dette gjøres for å sikre at låntaker har kapasitet til å håndtere lånesummen, også med renter. Får man avvist lånesøknaden om kredittkort, kan man enten prøve seg på et lavere lånebeløp eller få orden i egen økonomi før man forsøker igjen.

Det kan virke fristende å gå til anskaffelse av kredittkort, selv når man egentlig ikke har økonomien til å håndtere det. Mange nordmenn går i denne fella, og de bruker kredittkort til det meste. Dette fører til at de må nedbetale julegaver, ferier eller nye klær i lang tid fremover, med renter, så klart.

Så populært er kredittkort blant nordmenn

Nordmenn er helt i toppsjiktet når det gjelder å bruke kredittkort. I mange tilfeller er det en god investering, og en liten sikkerhetsbuffer i en midlertidig økonomisk vanskelig tid. Men for mange blir kredittkortet en vane, og uvaner dannes. Å bruke kredittkort på ting som ikke kan anses som en investering for fremtiden, anbefales ikke.

Alle kredittkort har regler rundt renter som forbrukerne må forholde seg til. Det innebærer at de beløpene man bruker fra kredittkortet på sikt vil bli mye høyere å betale tilbake. Kredittkortrenten varierer stort blant aktørene, og her er alt mellom 5 % og 40 % å anse som normalt. Man må derfor spørre seg selv om det er verdt det.

Fordeler med kredittkort

I mange tilfeller kan det være lurt å skaffe seg et kredittkort. Har man tenkt å pusse opp huset, kan et kredittkort hjelpe på vei. Dette anses som en investering for fremtiden, og er i så måte ikke penger som direkte går tapt. Dukker det opp uforutsette hendelser som store tannlegeregninger, kan også kredittkortet komme godt med.

Dessuten gir mange kredittkort bonuspoeng når man bruker det, og dette er en av hovedgrunnene til at så mange nordmenn har kredittkort i dag. Bonuspoengene kan brukes til å delbetale flyreiser, hotellopphold og liknende. Så lenge man klarer å nedbetale skyldig beløp før det renter seg, kan det være lurt å bruke kortet slik.

Husk dette om kredittkort

  • Det er et lån, og det skal nedbetales med renter
  • Man bør alltid lese alle vilkår tilhørende kredittkortet

Et kredittkort kan være en lur idé i mange tilfeller, så lenge man har en plan for bruken og tilbakebetalingen. Man må imidlertid alltid huske å sette seg inn i hvilke regler og vilkår som er gjeldende, samt hvilke renter man må forholde seg til hos ulike aktører. Ellers kan man få negative overraskelser underveis.