Kredittkort: Slik unngår man at kredittkortsøknaden avvisesI dag blir det stadig vanligere å søke om kredittkort. Det gir litt ekstra spillerom i trangere tider, og i mange tilfeller har kredittkortene store fordeler. Mange aktører lar en samle opp bonuspoeng, som igjen gir litt ekstra å rutte med. Det er imidlertid ikke alle som får kredittkort. På www.e24.no kan finner man god informasjon om kredittkort.

Et kredittkort er, til motsetning fra et forbrukslån, et kort med et visst tilgjengelig beløp på. Man kan bruke dette kortet som et vanlig bankkort, men må huske å alltid betale tilbake pengene som mangler fra kortet – ellers renter beløpet seg. Kortet kan brukes igjen og igjen, og mange foretrekker denne måten å låne på.

Dette kreves for å få kredittkort

Det er ganske enkelt å få kredittkort. Dette skyldes at man kan låne lavere beløp, helt ned mot 1 000 kroner. Det er ikke store summene, og aktørene krever derfor ikke veldig stor sikkerhet når de låner ut de mindre beløpene. Allikevel er det viktig å ha økonomien på stell før man vurderer å skaffe seg et kredittkort.

Alle aktører som tilbyr kredittkort, foretar en kredittsjekk på søkerne. Dette gjøres for å sikre at låntaker har kontroll på økonomien sin – gjerne i form av fast jobb, lite eksisterende gjeld allerede samt ingen betalingsanmerkninger. Har låntaker uoppgjort gjeld, blir det vanskeligere å få innvilget et kredittkort. Da bør man ta tak i egen økonomi framfor å låne mer.

Ha kontroll på egen økonomi

Fordi det er relativt rett-fram å få kredittkort, og fordi beløpene ofte er lave, sikter mange nordmenn seg inn på denne lånemetoden. Det har ført til at det i dag ofte er kredittkortene som er skyld i nordmenns gjeldsproblemer. Som en konsekvens av denne trenden, er aktørene mer varsomme når de innvilger søknader om kredittkort.

For å unngå at søknaden avvises, er det viktigste man kan gjøre å vise at man er betalingsdyktig. Dette bør man gjøre i form av å alltid ha kontroll på hva man skylder, alltid betale regninger til tiden, og å ha et budsjett å forholde seg til. Da ser man at man på sikt kan nedbetale lånte penger – og rentene.

Renter

Et lån kommer alltid med renter. Det er en tommelfingerregel. Selv om man søker om, og får innvilget, et kredittkort med et lavt beløp, er ofte rentene ganske høye her. Man må derfor alltid ha oversikten over rentereglene gjeldende for kredittkortet man ønsker å benytte seg av. Et lavt beløp blir fort høyere enn man tror.

Sliter man allerede med eksisterende gjeld og høye renter, kan det lønne seg å søke om et refinansieringslån fremfor et nytt kredittkort. Med et refinansieringslån får man samlet alle smålån hos én aktør, og forholder seg kun til én rentesats. Det er i mange tilfeller lurere enn å ta opp nok et smålån i form av kredittkort.

Kredittkort og fordeler

Mange ønsker kredittkort av andre årsaker enn å betale ned andre lån, og da kan det være en god investering. Bestiller man reiser med kredittkort, får man i mange tilfeller reiseforsikring inkludert. Dessuten kan man samle opp bonuspoeng som senere kan komme til nytte. Et kredittkort trenger derfor ikke å være en dum idé.
Søker man om et kredittkort til slik bruk, bør man søke om et lavere beløp, heller enn et høyere. Med høyere beløp blir nedbetalingen vanskeligere, og dessuten er det vanskeligere å få innvilget kredittkort med høyere beløp. Mange aktører lar deg velge et beløp selv, opptil et visst tak. Man bør ikke satse høyest, da løper man høyere risiko.

Slik unngår man at kredittkortsøknaden avvises

  • Ha kontroll på egen økonomi og eksisterende gjeld
  • Ikke søk om kredittkort med et for høyt lånebeløp

Et kredittkort kan være nyttig for mange. Det er ekstra penger i trange tider, og ofte får man gode fordeler med kortene. Man må imidlertid ha kontroll på egen økonomi før man søker om et kredittkort, og man bør ikke søke om kredittkort for å betale annen gjeld. Da bør man heller refinansiere allerede eksisterende lån.